Opruimwoede

Misschien komt het door de goede voornemens van anderen die in de lucht zitten, misschien hoort het gewoon bij de tijd van het jaar… Ik weet het niet, maar ik ben in ieder geval flink bezig met opruimen. De kelder is klaar, de slaapkamer van oudste zoonlief is klaar en nu ben ik bezig met de zolder. Een opgeruimd huis is een opgeruimd lijf, lijkt op mij wel van toepassing. Het afgelopen jaar heb ik me erg rommelig en chaotisch gevoeld. Het huishouden had een lage prioriteit. Wanneer er bezoek kwam, bracht ik snel stapeltjes spullen naar zolder en deed het luik dicht. Probleem tijdelijk opgelost. Mijn kledingkast was nog nooit zo rommelig. Aan het opvouwen van was kreeg ik een steeds grotere hekel. Voor mijn kinderen en man wilde ik het nog wel min of meer doen, maar mijn eigen kleding verdwenen in hoopjes op de planken.
Inmiddels is de kast weer netjes, ligt alles mooi opgevouwen en gesorteerd. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik kleding tegen kwam, waarvan ik was vergeten dat ik het had. Zo verbonden was ik met mijn drie outfits die ik wisselend waste en droeg.
Nu mag het roer om. Niet omdat iemand mij dat zegt, niet omdat ik denk dat het zo hoort, maar omdat ik het van binnen uit voel. Ik ben er klaar voor. Dat maakt dat ik ook bewuster keuzes kan maken wat ik wil houden, wat weggegeven mag worden en wat naar de recycle afdeling van de afvalverwerking mag.
Het gaat allemaal niet snel, want ik heb ten slotte drie kinderen die ook aandacht verdienen. Ik heb een tweetal spellen gekocht die ik met plezier met ze kan spelen. We gaan naar buiten om te fietsen, te wandelen en te ontdekken. We gaan bij mensen op bezoek en voelen volop de vrijheid van de vakantie.
Er hangen nog wel donkere wolken, maar ze blijven even waar ze zijn. Door nu ons nestje op orde te maken en te investeren in samen zijn, zijn we straks klaar voor de storm.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s