Pepernoten bakken

Eindelijk was het dan zover: deze week hebben we echte, eetbare pepernoten gebakken!
We hebben er ruim de tijd voor genomen, want het moest tussen de activiteiten in onze overvolle agenda door. Gelukkig geldt voor pepernoten hetzelfde als voor erwtensoep: wachttijd verbetert de smaak!

Op aanbeveling van mensen uit de omgeving hebben we een pepernoten-bak-pakket gehaald bij de Dommelsche watermolen en daar heb ik zeker geen spijt van. Voor enkele euro’s hebben we een jaarvoorraad aan pepernoten kunnen bakken (of ja, dat moet nog gebeuren, want ik had op een gegeven moment geen zin meer in balletjes rollen).
Thijs heeft de ingrediënten verwerkt tot deeg en samen met zijn zusje tot pepernotenballetjes gerold. Ik werd wat ongeduldig en heb iets teveel amandelmelk toegevoegd, waardoor de eerste pepernoten meer leken op zachte pepernootkoekjes.
Dat mocht de pret echter niet drukken en de smaak was er niet minder om.
Voorlopig kan de trommel met snoepjes gesloten blijven en kunnen we ons te buiten gaan aan heerlijke pepernoten(koekjes)! 😀

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s