Met poppen spelen

Gisteren was ik eventjes aan het knutselen toen de kinderen op school zaten. Iets bedenken om die grote doos met toiletrolletjes leeg te krijgen 🙂
Op Pinterest had ik eens een koning gezien die van een toiletrol was gemaakt en ik vond dat een erg leuk idee. Ook omdat de kinderen hier ook mee aan de slag zouden kunnen en we alle benodigheden in huis hadden.
In korte tijd was het eerste proef-exemplaar in elkaar gezet en de kinderen waren er bij thuiskomst erg enthousiast over. Ze wilden meteen zelf ook aan de knutsel! Helaas hadden ze andere afspraken en moesten ze tot vanmiddag wachten (dus nee, vanmorgen om 7 uur zat er ook niet in 😉 ).

Thijs maakte een koning met een groen gewaad en Maartje een prinses “die van de chocolade heeft gesnoept en nu een vieze mond heeft ook heeft ze haar hoofd in het verband want ze heeft haar hoofd gestoten en nu zit haar haar in de war maar toch nog wel mooi”
Ik maakte nog een extra koningin en een Pietje.

Totaal onverwacht, maar superleuk, werd er vervolgens met de poppetjes gespeeld. Er werd een “trap” geknipt (reepjes papier) en een tafel gemaakt (van blokken). De koning en koningin gingen slapen en Piet kwam cadeautjes (lego-blokjes) brengen.

Al met al een heel geslaagd kinderkunstwerkje in alle opzichten, als je het mij vraagt 😀

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s